Posljednjih dana kolovoza Vrbovec je zamirisao zamamnim mirisima hrane. Održana je 35. turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari.“ Njezini osnivači tamo daleke 1981. godine, kada su pokrenuli ovu jedinstvenu manifestaciju nisu mogli niti slutiti da će se održati punih 35 godina i to na tako visokom nivou. To je najbolja manifestacija Hrvatske u 2014. godini koju je u konkurenciji 128 manifestacija za takvu proglasila struka. Treba dodati da su u tu manifestaciju najvećim dijelom niti utkale amaterske udruge žena vrbovečkog područja koje strpljivo režu, sjeckaju, melju, kuhaju i peku jela naših starih i svake ih godine donose i prezentiraju na manifestaciji
Podružnica SUH-a Vrbovec sudjeluje od svog osnutka prije dvadeset godina, a osvajala je razne nagrade. I prošle godine tri nagrade, ali ove godine sve tri osvojene nagrade su bile – prve, i to: „zlatna medalja“ za glavno jelo – junetina na lovački način s knedlima od kruha, prva nagrada za desert – dizana štrudla od sira, te apsolutna pobjeda za vrbovečku peru, svojevrsnu slanu pitu od sira, jaja i vrhnja.
Uspjeh je to veći, što se natjecalo ukupno 15 udruga vrboveč- kog kraja, a na čelu komisije od tri profesionalna kuhara bio je poznati šef Branko Ognjenović. „Ja sam dugogodišnji kuhar i ne bi se usudio upustiti u pripremu toga tijesta „protiv“ vas. Što vi to u sindikatu radite s tijestom da to tako dobro ispadne?“, komentirao je Ognjenović. A kad je riječ o glavnom jelu, komentar je bio podjednako pun divljenja: „Junetina se trebala pirjati bar tri do četiri sata da bude tako fino mekana, a da se ne raspada“. A štrudla? Rekao je da ga je tako fascinirala da ju je došao naknadno kupiti za svoju obitelj. Čestitke predsjednici podružnice Božici Grđen i marljivim članicama koje su impresionirale i goste i stručnjake!